MUP KANTONA SARAJEVO

Uhapšen jedan od napadača na sarajevskog taksistu

Teško povrijeđeni taksista E. G. zadržan na Klinici za torakalnu hirurgiju

"Divlji" prijevoznici pretukli taksistu. Avaz

Piše: B. C.

8.10.2020

Sarajevska policija jučer je uhapsila jednog od napadača na taksistu kojeg su trojica muškaraca brutalno pretukla ispred Željezničke stanice

Prema saopćenju MUP-a KS, Policijskoj upravi Novo Sarajevo jučer je u 13 sati prijavljeno da je došlo do tuče na  Trgu žrtava genocida u Srebrenici, te da je jedna osoba povrijeđena. 

- Izlaskom na lice mjesta zatečen je povrijeđeni E. G., rođen 1988.godine, nastanjen u Sarajevu. Istom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom na KUM-u bolnice Koševo, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede, a na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan je na daljem liječenju. U obavljenom razgovoru, E.G. je izjavio da je fizički napadnut od strane više lica, te da je jedno lice prepoznao, a radi se o S.K. iz Sarajeva.- navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

Policija je jučer oko 18: 45 sati uhapila S. K. (36) zbog  sumnje da je počinio krivično djelo nanošenja teških povreda. On je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad uhapšenim, te rade na identifikaciji i pronalasku ostalih izvršilaca.

Prema prvim informacijama, iza napada stoje "divlji" prijevoznici. Trojica nelegalnih taksista, nakon kraće svađe, nasrnuli su na taksistu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.