SARAJEVO

Članovi GSS-a Novi Grad pronašli dezorijentiranog dedu na Alipašinom Polju

Brzom reakcija GSS-a Novi Grad rezultirala je sretnim rezultatom akcije

Dedo je sada siguran u svom domu. GSS Novi Grad Sarajevo

Piše: B. C.

10.10.2020

Pripadnici GSS Novi Grad Sarajevo danas su brzom reakcijom pronašli dementnu osobu na Alipašinom Polju te je predali policiji. 

- I ova subota svakako je planski bila odredjena za vježbe i sastanak u našoj bazi, nasem Centru Safet Zajko. No, kako smo uvijek spremni i svjesni da kod nas nikada ništa ne može biti baš onako planiramo u detalje, tako nas nije iznenadio poziv jednog našeg gradđanina, koji nas je obavijestio da je kod dzamije Kralja Fahda u naselju Alipašino Polje primijetio stariju osobu, vrlo nesigurnu u svom kretanju, staviše pretpostavio je da je u pitanju dementna osoba. Brza reakcija, uvijek full spremna oprema i naravno u svakom smislu oprezni i spremni naši volonteri, rezultovali su sretnim završetkom akcije. U rekordnom roku stigli smo na lokaciju gdje smo pronašli starijeg dedu, saznat ćemo kasnije da je '40-to godište, koji je vidno bio dezorjentisan u kretanju, te imao sve osobine dementne osobe. Ostali smo sa njim, pozvali policiju, sačekali njihov dolazak, i akciju ispratili do kraja. Dedo je sada na sigurnom, u svom domu, naveli su iz GSS Novi Grad te dodali:


Dedo predat policiji. GSS Novi Grad

- Čuvajte svoje starije, bolesne i nemoćne. Mi vama i svima drugima čuvamo leđa, i tu smo za vas, ali uvijek je bolje spriječiti nego liječiti. Ugodan vikend zeli vam vas GSS Novi Grad.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.