NAKON NEVIĐENE DRAME

Migrant koji je potegao pištolj na policajku u ćeliji krio 1.700 KM, morali demontirati krevet da izvuku novac

Sakrio novac ispod fiksnog drvenog kreveta tako što je nekoliko novčanica u apoenima od 50 i 100 KM urolao i ubacivao ih u rupu između kreveta i zida

Detalj s potrage iz juna ove godine. Avaz

Piše: Ad. A.

13.10.2020

Migrant iz Alžira Adel Gebror koji je u mjestu Klašnice kod Laktaša u junu ove godine potegao pištolj na policajku u ćeliji za zadržavanje Okružnog tužilaštva Banja Luka uspio je sakriti 1.700 maraka, koje su pronađene tek 1. oktobra u pretresu, potvrđeno nam je iz tužilaštva.

- Osumnjičeni Adel Gebror dok je boravio u pritvorskoj jedinici Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka 18. na 19. juni 2020.godine, sakrio je novac ispod fiksnog drvenog kreveta na način da je nekoliko novčanica u apoenima od 50 i 100 KM urolao i ubacivao ih u mali otvor, odnosno rupu na spoju između kreveta i zida – kažu iz Tužilaštva.

Naime, nakon što je premješten iz ove ćelije migrant je svom advokatu kazao za skriveni novac, a ovaj je to prenio tužiocu.  U potrazi korišten helikopter. Avaz

- Po zaprimljenoj informaciji ovo Tužilaštvo je u prisustvu branioca optuženog Gebrora, ovlaštenog prevodioca i policijskih službenika MUP-a Republike Srpske zakazalo i obavilo uviđaj 1. oktobra i nakon demontiranja drvenog kreveta pronađen je novac u ukupnom iznosu od 1.700 maraka – kažu u pisanom odgovoru na naš upit iz tužilaštva.

Okružno javno tužilaštvo je novac deponovalo u Osnovni sud u Banjoj Luci i saglasilo se da se novac vrati optuženom.

Podsjećamo da je nakon što je pištoljem zaprijetio policajki koja je ispalila hitac u samoodbrani nastala prava drama te potjera. Pripadnici Žandarmerije i Specijalne antiteristička jedinica (SAJ), te policajci PU Banja Luka tragali su za grupom od pet migranata, a korišten je i policijski helikopter.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.