KRIMINAL

Advokat Karkin o samoubistvu Saše Vidovića u fočanskom zatvoru: Bio je izvanredno inteligentna osoba

Bio je vispren, načitan i poprilično hladnokrvan, kaže Karkin

Karkin: Vidović je bio čvrst momak. Avaz

Piše: Ad. A.

13.10.2020

Sarajevski advokat Rusmir Karkin u kratkoj izjavi za „Avaz“ prokomentirao je samobistvo klijenta Saše Vidovića osuđenog na 19 godina zbog likvidacije Miroslava Lazarevića 2016. u Istočnom Sarajevu.

Vidović je podsjećamo u ćeliji KPZ Foča izvršio samoubistvo vješanjem, a ostavio je majci i bratu oproštajno pismo.

Kako nam je Karkin kazao u plejadi likova koje je tokom višegodišnje karijere branio Vidović je jedan od posljednjih za koje bi posumnjao da ikada mogu dići ruku na sebe.

- Branio sam ga u ponovljenom postupku, jer je Okružni sud Banja Luka ukinio prvu presudu kojom je dobio 20 godina zatvora i vratio suđenje na početak. Na kraju je dobio 19 godina. Moj subjektivni dojam o njemu je da je bio izvanredno inteligentna osoba, posebno se to vidjelo tokom krivičnog postupka koji je jako kompliciran, a u kojem se vrlo dobro snalazio. Kao osoba volio je majku i svoju djecu, o kojima je stalno pričao. Bio je vispren, načitan i poprilično hladnokrvan. Teško ga je bilo izbaciti iz takta, a tokom suđenja je bilo takvih momenata. Bio je jako čvrst momak, zato me je ovo i iznenadilo. Nedavno je čak uložio novac u ugostiteljski objekt u Bijeljini i ništa nije ukazivalo da bi mogao izvršiti samoubistvo – kaže Karkin.


Privođenje Vidovića nakon hapšenja. Avaz

On je dodao da će se vjerovatno Vidovićevi majka i brat izjasniti o svemu nakon što pročitaju pismo koje je ostavio.

- Ne mislim da postoji nešto sumnjivo u ovom slučaju – kazao je na kraju Karkin.

Inače, Vidović je zbog ubistva Lazarevića osuđen skupa sa Aleksandrom Bulatovićem, koji izdržava kaznu od 18 godina. Lazarević je važio za jednog od članova automafijaške grupe iz Istočnog Sarajeva.

Nakon ubistva u Istočnom Sarajevu u Novom Sadu ubijen i Željko Bulatović, otac Aleksandra Bulatovića, a špekuliralo se da se radi o osveti za ubistvo Lazarevića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.