DAN ŽALOSTI

Tuga u Prnjavoru: Djevojčica Vanja Rudić ispraćena na vječni počinak

Trinaestogodišnja djevojčica život izgubila u subotu u stravičnoj saobraćnoj nesreći kod gradske tržnice

Tužna povorka u Prnjavoru. TVK3

TVK3

13.10.2020

Prnjavoru je danas sahranjena Vanja Rudić, trinaestogodišnja djevojčica koja je život izgubila u subotu, u stravičnoj saobraćnoj nesreći kod gradske tržnice, kada ju je automobilom udario Nisvet Mujkić.

Jecaji njenih roditelja, brata, bake, deda, školskih drugara, prijatelja, poznanika odjekivali su Gradskim grobljem, gdje se nalazi vječna kuća Vanje, čija tragična smrt je duboko pogodila opštinu Prnjavor, ali i cijelu regiju, sve one koje su je poznavali i sa kojima je provodila vrijeme.

Opština Prnjavor je 13. oktobar, dan sahrane djevojčice Vanje Rudić, proglasila za Dan žalosti u ovoj opštini i sve zastave na državnim i opštinskim institucijama su spuštene na pola koplja, dok je muzika u ugostiteljskim objektima utišana.


Djevojčicu usmrtio vozač Golfa. TVK3

Podsjećamo, djevojčica Vanja Rudić poginula je u subotu, 10. oktobra, kada ju je kod gradske tržnice, u centru Prnjavora, usmrtio dvadesetpetogodišnji vozač Golfa 4 Nisvet Mujkić. Okružno javno tužilaštvo Banja Luka zatražilo je pritvor za Mujkića, koji je osumnjičen da je upravljao automobilom pod utjecajem opojnih droga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.