UBISTVO MIGRANTA

Marokancu koji je tražio da plati krvarinu produžen pritvor: Privikao se na život u zeničkom zatvoru

Halid Amravi i dalje pokušava stupiti u kontakt s rodbinom U Maroku

Mehmedbašić s osumnjičenim Marokancem. Avaz

Piše: B. Cerić

13.10.2020

Kantonalni sud u Sarajevu za naredna dva mjeseca produžio je pritvor Marokancu Halidu Amraviju (20) osumnjičen za ubistvo migranta Otomana Silana na Ilidži, potvrđeno nam je iz ove pravosudne institucije.

Osumnjičeni Marokanac poznat je po tome što je prilikom određivanja pritvora prije nešto više od mjesec šokirao prisutne u sudnici Kantonalnog suda pitanjem da plati krvarinu porodici ubijenog migranta pa da se postupak odmah okonča.

Tada mu je objašnjeno da takvo nešto zakoni u BiH ne predviđaju te je sjednica nastavljena.

Iako je tada plakao u sudnici, Halid Amravi se, kako saznajemo, vrlo brzo privikao na život u zeničkom zatvoru, gdje izdržava mjeru pritvora.

Njegov branilac, advokat Omar Mehmedbašić također nam je potvrdio da Marokanac i dalje nastoji stupiti u kontakt s rodbinom u Maroku.


Tijelo nastradalog na mjestu ubistva. Avaz

Za Halida se vezuje još jedna šokantna tvrdnja. Naime, on i njegov prijatelj iz Maroka, koji je također bio privođen, izjavili su da je ubijeni ranije više puta pokušao silovati Amravija.

 Oni su ispričali da su krenuli da se šišaju i da ih je presreo ubijeni za kojeg su znali da se bavi prebacivanjem preko granice. Pitali su ga koliko je da ih prebaci, on im je rekao 200 eura. Halid je rekao da ga je Otoman prvi napao, odnosno da ga je udario šakom, nakon čega ga je on ubo nožem u predjelu grudnog koša.     


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.