DETALJI KRAĐE NA STUPU

Vlasnik autosalona za "Avaz" otkrio kako je pao kradljivac automobila

Sarajevska policija je otvorila istragu te je pronašla i privela i osumnjičenog

Autosalon „Pantera“: Prvi put na meti lopova. Facebook

Piše: A. Kapo

13.10.2020

- Sve pohvale za policiju, kaže za „Avaz“ Alis Čabaravdić, suvlasnik autosalona "Pantera" na Stupu, odakle su sinoć ukradena dva skupocjena Audija. 

Podsjećamo, iste noći pokušana je i krađa Mercedesa. Sarajevska policija je otvorila istragu te je pronašla i privela i osumnjičenog. Radi se o Damiru Sirći koji je uhapšen. Policiji je krađa prijavljena u 8.55 kada je rečeno da su iz salona u ulici Kurta Schorka nestali Audi Q5 i Audi A3.

Čabaravdić nam je otkrio da je Sirćo ukrao ključeve od vozila iz salona da bi kasnije odvezao jedno, a potom i drugo vozilo u naselje Stup, tačnije ispred zgrada "Tibre" gdje živi.

Policajci su pronašli parkirana vozila, a Sirćo je uhapšen. Sigurnosne kamere su snimile kradljivca koji, kako nam je potvrdio Čabaravdić, nije bio maskiran, što je olakšalo posao istražiteljima.

- Za krađu smo saznali tek ujutro, kada je radnik došao da otvori autosalon. U 18 godina ovo je prvi put da smo na meti kradljivaca. Počinioc nam nije poznat. Baš sve pohvale za policiju, jer su odmah o svemu obavijestili graničnu policiju i druge policijske agencije. Mi smo znali da ukoliko prođu dva ili tri dana, da od toga nema ništa – zaključio je Čabaravdić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.