GODINAMA DILALI

Ugašen narkobiznis familije Jusupović: Osuđeni na ukupno 19 godina zatvora

Osuđeni su Admir Jusufović, Demir Jusupović, Aldin Jusupović, Smilja Čančarević i Ferida Jusupović

Droga koju je policija oduzela od Jusupovića. Avaz

Piše: Ad. A.

14.10.2020

Familija Jusupović iz Kalesije koja je godinama na području Tuzlanskog Kantona dilala sve vrste droga koje su poznate na bh. ulicama u ponovljenom suđenju u Kantonalnom sudu Tuzla osuđena je na ukupno 19 godina zatvora.  

Grupu je organizirao Admir Jusufović, šest članova njegove bliže porodice su mješali, skladištili i prodavali narkotike.

Jusufović, kao organizator grupe osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od deset godina i šest mjeseci, dok je Demir Jusupović osuđen na četiri godine i šest mjeseci. Oni su se uz trgovinu drogom teretili i za nelegalno posjedovanje oružja i eksploziva.

Aldin Jusupović, Smilja Čančarević i Ferida Jusupović, dobili su po godinu i jedan (1) mjesec, a ista kazna zatvora je ranije izrečena i Almi Ćatibušić.

Admir je članove familije uvukao u narkobiznis te je s kupa s njima od jula 2017. godine do aprila 2018. od određenih osoba sa Sokoca, i na drugim lokacijama, nabavljao veće količine marihuane, heroina, kokaina, spida i ekstazija.

Narkotike je predavao ostalim članovima, koji su imali različite uloge u grupi, te su drogu vagali, prepakivali i prodavali većem broju osoba na području Kalesije i drugih mjesta u Tuzlanskom kantonu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.