KANTONALNI SUD LIVNO

Pokušao ubiti starijeg brata, ubo ga nožem u stomak

Osumnjičenom Alenu Ahmiću iz Velikog Gubera određen pritvor

Kantonalni sud u Livnu. Arhiva

Piše: B. C.

14.10.2020

Kantonalni sud u Livnu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 u Livnu, protiv osumnjičenog Alena Ahmića (19), rođen u Visokom, nastanjenom u mjestu Veliki Guber u Livnu, radi postojanja osnovane sumnje da jepokušao ubiti brata, saopćeno je iz Tužilaštva u Livnu.  

- Optuženom se stavlja na teret da je u noći, 15. septembra oko 00:40 sati u Velikom Guberu kod Livna, u obiteljskoj kući, nakon svađe brata, oštećenog D. P. (22) sa ocem, uzeo nož dužine oštrice sedam centimetara, te oštećenom zadao jedan ubod u predio stomaka, nakon čega je pozvao policiju i prijavio događaj - navedeno je u saopćenju. 

Podsjećamo da je zbog postojanja osnovana straha da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, kao i zbog toga što se radi o krivičnom djelu koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja, a za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina ili teža, optuženom Ahmiću po rješenju Kantonalnog suda u Livnu od 17. septembra određena i mjera pritvora u trajanju od mjesec. 


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.