ŠILJDEDIĆ ZA AVAZ

Migranti tvrde da su ih tukli hrvatski granični policajci

Kako su potvrdili iz Doma zdravlja radi se o lakšim tjelesnim povredama

Migranti tvrde da su ih tukli hrvatski granični policajci. Arhiv

Piše: L. Medinić

14.10.2020

Sinoć se u Službu hitne pomoći Doma zdravlja u Velikoj Kladuši obratilo tridesetak migranata koji su tražili liječničku pomoć. Žalili su se na fizičke povrede koje im je navodno nanijela Hrvatska granična policija.

- Bilo je 30-ak migranata koji su bili raspoređeni u dvije grupe. Oko 5 popodne i navečer u 8 su se obratili za pomoć u Domu zdravlja Velike Kladuše. Radi se državljanima Afganistana, Maroka i Bangladeša - potvrdio je za "Avaz" portparol MUPa USK Ale Šiljdedić.

Kako su potvrdili iz Doma zdravlja radi se o lakšim tjelesnim povredama.

- Prema izjavama migranata, oni su pokušali ilegalno prijeći granicu BiH sa Hrvatskom. Hrvatska policija ih je vratila na lokacije koje njima nisu poznate, pri čemu su ima nanijeli fizičke povrede. Mi smo uzeli njihove izjave, ali mi ne možemo potvrditi da se to uistinu i dogodilo. Kako su zaista nastale te povrede, to bi mogli liječnici i vještaci utvrditi - kazao je Šiljdedić.

O ovom slučaju pripadnici MUPa USK će obavijestiti nadležne institucije na nivou države, ali prema zvaničnim izjavama Granične policije BiH uopće se ovakve situacije ne dešavaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.