PU DOBOJ

Za tri dana od istog vozača oduzeta dva skupocjena Mercedesa

Iznajmljeni automobili vraćeni vlasnicima, a protiv S. P. iz Trnova nadležnom sudu biti će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje

A. Ka.

Jedan od oduzetih Mercedesa

Foto: PU Doboj


Dobojski policajci oduzeli su dva skupocjena iznajmljena Mercedesa od S. P. iz Trnova. 

Kako su saopćili iz Policijske uprave Doboj, jedan automobil oduzet je danas, a radi se o vozilu koje je I. P. iz Doboja iznajmio od privrednog društva za iznajmljivanje vozila iz Živinica, a potom dalo S. P. da upravlja automobilom.

Policajci su kontrolirali automobil prilikom čega su utvrdili da S. P. upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom B kategorije. Uvidom u bazu izrečenih novačnih kazni utvrđeno je da ist ima dug u iznosu od 60.812,80 KM.

Mercedes je oduzet zbog sprečavanja daljeg vršenja prekršaja i bit će vraćen vlasniku, dok je I. P. iz Doboja sankcionisan zbog počinjenog prekršaja.

Samo tri dana ranije pripadnici Policijske stanice Doboj 1 od S. P. oduzeli su, također, Mercedes, koji je u vlasništvu privrednog društva za iznajmljivanje vozila iz Beograda.

- Vozilo je vraćeno vlasniku. Protiv S. P. će nadležnom sudu biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje – saopćeno je iz PU Doboj.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na