PU DOBOJ

Za tri dana od istog vozača oduzeta dva skupocjena Mercedesa

Iznajmljeni automobili vraćeni vlasnicima, a protiv S. P. iz Trnova nadležnom sudu biti će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje

Jedan od oduzetih Mercedesa. PU Doboj

A. Ka.

15.10.2020

Dobojski policajci oduzeli su dva skupocjena iznajmljena Mercedesa od S. P. iz Trnova. 

Kako su saopćili iz Policijske uprave Doboj, jedan automobil oduzet je danas, a radi se o vozilu koje je I. P. iz Doboja iznajmio od privrednog društva za iznajmljivanje vozila iz Živinica, a potom dalo S. P. da upravlja automobilom.

Policajci su kontrolirali automobil prilikom čega su utvrdili da S. P. upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom B kategorije. Uvidom u bazu izrečenih novačnih kazni utvrđeno je da ist ima dug u iznosu od 60.812,80 KM.

Mercedes je oduzet zbog sprečavanja daljeg vršenja prekršaja i bit će vraćen vlasniku, dok je I. P. iz Doboja sankcionisan zbog počinjenog prekršaja.

Samo tri dana ranije pripadnici Policijske stanice Doboj 1 od S. P. oduzeli su, također, Mercedes, koji je u vlasništvu privrednog društva za iznajmljivanje vozila iz Beograda.

- Vozilo je vraćeno vlasniku. Protiv S. P. će nadležnom sudu biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje – saopćeno je iz PU Doboj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.