PRODUŽEN PRITVOR

Dvojica Alžiraca negiraju da su vezali i zadavili migranta na Ilidži

Šta se dešavalo u kući u ulici Vreoca, gdje je pronađeno tijelo migranta, još nije do kraja razjašnjeno

Privođenje osumnjičenih u Tužilaštvo. Avaz

Piše: B. C.

16.10.2020

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS te te za naredna dva mjeseca produžio pritvor državljanima Alžira Lotfi Fandiju (25) i Aimenu Abdougabru (18), koji su uhapšeni 18. septembra zbog sumnje da su ubili migranta na Ilidži koji je bio vezan i zadavljen. 

Pritvor im je produžen zbog opasnosti od bjekstva i uznemirenja javnosti, potvrdio nam je sarajevski advokat Zlatko Ibrišimović.

Šta se dešavalo u kući u ulici Vreoca, gdje je pronađeno tijelo migranta, još nije do kraja razjašnjeno, a ni identitet nastradalog, kako saznajemo, još nije utvrđen. 

Dvojica osumnjičenih Alžiraca, koji su također migranti, negiraju da imaju veze s ubistvom. Njih je policija isti dan pronašla kod Željezničke stanice u Sarajevu, jer su odgovarali opisu napadača. 


- Po mišljenju i stavu odbrane i dalje smatramo da iz do sada prikupljenih dokaza, kako subjektivne, tako i materijalne prirode, ne proizilazi da su upravo ove osobe afroazijskog porijekla počinioci krivičnog djela koje im se stavlja na teret- kazao je za "Avaz" advokat Ibrišimović.


  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.