KRIMINAL

Nurković: Za moje ubistvo plaćeno je 5.000 KM, trebao me izrešetati momak na Vespi i sa silikonskom maskom na licu

Problem je nastao oko ovih objekata koje smo štitili, jer smo se Goran Ramić i ja odvojili od Kabilovića i radili sami, kaže Nurković

Nurković: Prije smo bili jedna grupa, ali smo se razišli zbog podjele objekata. Facebook

Piše: Ad. A.

16.10.2020

Čak ni nakon podizanja optužnice u predmetu „Sacarface“ i početka suđenja, strasti u tuzlanskom podzemlju se ne stišavaju.

Benis Nurković, žestoki momak iz Banovića, stalni gost rubrike Crna hronika i osoba poznata policiji odranije, te jedan od svjedoka u predmetu i osoba koja je u sukobu s grupom Beriza Kabilovića, u izjavi za naš portal po prvi put je otkrio razlog zavade između Kabilovićeve grupe i njega, te je oštro demantirao da je Amir Lisičić Švabo u jednoj teretani u Banovićima njemu nanio povrede.

- Bilo je upravo suprotno, ja sam Lisičića pretukao. Zato je kasnije donio pištolj i rekao da će me ubiti. Imaju svjedoci, bio je i snimak, ali je obrisan – tvrdi Nurković.


Tajna fotografije s Mirsom Švicarcem

On je kazao da je njegova likvidacija pokušana dva puta, a da je razlog „uličnog rata“ podjela ugostiteljskih objekata koje su „štitili“.

- Sukob je počeo prije pet godina. Mi smo isprva svi bili jedna ekipa. S Lisičićem sam bio najbolji prijatelj. Znači bili smo s Damirom Mehićem Bibijem. Kada je Bibi otišao u zatvor, kormilo je uzeo Kabilović. Problem je nastao oko ovih objekata koje smo štitili, jer smo se Goran Ramić i ja odvojili od Kabilovića i radili sami. Dodatno se zakuhalo kada sam otišao u Švicarsku kod Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac i kada sam objavio na Facebooku sliku s njim. Kada su vidjeli tu fotografiju počeo je otvoreni sukob i prijetnje – kaže Nurković.Plan za likvidaciju

On je dodao da sukob traje pet godina, a da je sve kulminiralo kada su planirali da ga ubiju ispred hotela u Kladnju gdje je radio kao zaštitar.Fotografija nakon koje je buknuo ulični rat. Facebook

Prema navodima iz optužnice, za Mahmićevu likvidaciju nuđeno je 5.000 KM, a za te potrebe izvršilac je trebao koristiti motocikl Vespa i posebnu silikonsku masku s umjetnim licem da ga ne bi očevici prepoznali, a ove navode nam je potvrdio i Nurković.

- Zbog te maske akcija u kojoj su pohapšeni je i dobila naziv "Scarface" - kaže Nurković.

Plan za ubistvo je propao, jer je muškarac koji je trebao pucati u Mahmića uhapšen zbog prodaje droge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.