IZAZIVANJE OPĆE OPASNOSTI

Policija u Novom Sarajevu uhapsila dvojicu bombaša

Uhapšeni A. L. aktivirao eksplozivne naprave u ulici Čobanija, dok je S. S. bacio bombu na Vracama

B. C.

Policija rasvijetlila oba događaja

Foto: Ilustracija


Pripadnici Policijske uprave Novo Sarajevo jučer su uhapsili dvije osobe koje se dovode u vezu s  bacanjem bombi u ulici Čobanija i u Dobojskoj ulici. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta i došlo je do uznemirenja građana. 

Na osnovu raspisane potrage uhapšen je A. L. (32) iz Sarajeva za kojeg se sumnja da je u dva navrata bacio bombe u ulici Čobanija. Eksplozivne naprave su aktivirane 22. avgusta  oko 23 sata, te 18. septembra. Tom prilikom oštećeno je više automobila i stambenih objekata. Izvršen je pretres stana A. L. na području općine Novo Sarajevo, kojom prilikom je zaplijenjena puška, četiri okvira i određena količina municije, saopćeno je iz MUP-a KS. Uhapšeni se sumnjiči za izazivanje opće opasnosti. 

Poripadnici PU Novo Sarajevo jučer su uhapsili i S. S. (25), rođen u Njemačkoj, nastanjen u Sarajevu, za kojeg se sumnja da je 13. oktobra oko 2:30 sati aktivirao eksplozivnu napravu u Dobojskoj ulici, naselje Vraca. Tom prilikom oštećen je Citroen vlasništvo F. K. iz Sarajeva i kuća vlasništvo S. P. iz Sarajeva. Uhapšeni S. S. se tereti za izazivanje opće opasnosti, krađu i oštećenje tuđe stvari. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na