UHAPŠEN NAKON POTJERE

Novosađanin ranio inspektora koji ga je spriječio da ukrade automobil

Sumnja se da je on, prilikom pretresa, šrafcigerom zadao ubodne rane u ruku i nogu inspektoru kriminalističke policije koji je bio van dužnosti

Na ulicama Novog Sada su bile jake policijske snage. Ilustracija

A. J.

21.10.2020

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Dimitrija S. (43) iz ovog grada zbog sumnje da je teško povrijedio policijskog inspektora, piše Blic.

Osumnjičeni za napad na policijskog inspektora uhapšen je u Ulici Đorđa Zličića u Novom Sadu.

Policijska potjera je urodila plodom. Brzom akcijom prvo je uhapšen muškarac koji je bio u Dimitrijevom društvu u trenutku napada, a nedugo zatim "pao" je i osumnjičeni za ranjavanje inspektora.

Kako je saopćio MUP, Dimitrije S. je uhapšen zbog osnovane sumnje da je učinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

- Sumnja se da je on, prilikom pretresa, šrafcigerom zadao ubodne rane u ruku i nogu inspektoru kriminalističke policije koji je bio van dužnosti, a koji je pokušao da ga spriječi da ukrade automobil na Salajci - saopćeno je ranije iz MUP-a.


Uhapšeni Dimitrije S.. MUP RS

Na ulicama Novog Sada su bile jake policijske snage, opremljene dugim cijevima, odmah je organizovana potjera za napadačem, policajci su zaustavljali, provjeravali gotovo sva vozila na mostu Duga, ostalim mostovima i bulevarima širom grada.


Osumnjičenom D. S. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu, piše Blic.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.