TREBINJE

Službenici banke pronevjerili preko 300 hiljada KM

Oštetili građane tako što su sa njihovih računa bez ovlaštenja prebacivali novac na druge račune falsifikujući potpise klijenata

P. Mucović

23.10.2020

Siniša Laketa - Avaz
Oduzete cigarete - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Policijska uprava Trebinje je Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju podnjela izvještaj o počinjenim krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje isplate i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave protiv dva službenika jedne banke u Gacku. Radi se o pronevjeri teškoj preko 300 hiljada KM. 

- Za J. K. i V. L., radnike gatačke ekspoziture jedne banke, utvrđeno je da su počinili krivična djela zloupotrebe službenog položaja, uništavanje ili falsifikovanje isprave i kršenje platnog prometa. Oni su oštetili građane tako što su sa njihovih računa bez ovlaštenja prebacivali novac na druge račune falsifikujući potpise klijenata - rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare načelnik PU Trebinje Siniša Laketa I dodao da se i dalje utvrđuje broj oštečenih, ne želivši da otkrije o kojoj banci je riječ, ali da ovaj slučaj nema veze sa ranijim događanjima u “Adiko banci” i da je riječ o potpuno dvije različite ekpoziture.

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni su službenici Jelena K. i Vladimir L.

Prema riječima Lakete, trebinjska policija jučer je u rejonu Bileće uhapsila K. M. iz Federacije BiH, nakon što je u kamionu Mercedes kojim je upravljao nađeno 81 paket cigareta bez akciznih markica.

- Policija nastavlja sa dokumentovanjem krivičnog djela nedozvoljena trgovina - naglasio je Laketa.

Prema saznanjima „Avaza“, cigarete su nađene kod Karla M. iz Posušja, a vrijednost cigareta je oko 100.000 KM.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.