SARAJEVO

Slučaj "Dženan Memić": Vrhovni sud FBiH saopćio razloge odgađanja sjednice

Sjednica je odgođena zbog bolesti sudije, a nova je zakazana za 24. novembar

B. C.

Ljubo i Bekrija Seferović u Vrhovnom sudu

Foto: Arhiva


Sjednica apelacionog vijeća Vrhovnog suda FBiH u krivičnom predmetu protiv optuženog Ljube Seferovića i drugih, koja je bila zakazana za sutra, 27.10.2020. godine, odgođena je zbog bolesti predsjednika sudskog vijeća krivičnog odjeljenja Vrhovnog suda FBiH sudije Slavka Marića, saopćeno je iz Vrhovnog suda FBiH.  

Nova sjednica zakazana je za utorak 24.11.2020. godine u 11 sati.

  • Saopćenje Vrhovnog suda FBiH

    Saopćenje Vrhovnog suda FBiH

    Foto: Print Screen


Ljubu Seferovića optužnica Tužilaštva KS tereti da je 8. februara 2016. oko 22.30 sati upravljao kombijem VW T4 ulicom Velika aleja, iz pravca Ilidže u pravcu Vrela Bosne. Tužilaštvo mu na teret stavlja da je, dolaskom vozila naspram broja 4 i nailaskom na pješake Alisu Mutap i Dženana Memića, skrenuo pogled s kolovoza na muzički uređaj u vozilu da bi promijenio muziku, i udario u pješake. Mladić je nekoliko dana kasnije podlegao povredama u bolnici.

Vrhovnis sud FBiH je već jednom ukinuo oslobađajuću presudu Seferovićima uvaživši djelomično žalbu Tužilaštva KS te naložio da se obavi novo saobraćajno vještačenje. Za to je bio angažiran tim vještaka Centra za vještačenje Zenit iz Banje Luke koji su utvrdili da nema dovoljno dokaza da se dogodio kontakt vozila i pješaka na način kako je to opisano u optužnici, pa su Sefrovići u januaru ove godine ponovo oslobođeni optužbi.   

Porodica nastradalog mladića od prvog dana pokušava dokazati da je Dženan Memić ubijen.

Više o temi Dženan Memić

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na