POZNAT RAZLOG

Šimić Đinđić za "Avaz": Upozoravali su me da je ugrožena sigurnost glavne tužiteljice, moje informacije su provjerene

Novinar tvrdi da se sprema atentat na Gordanu Tadić

Josip Šimić Đinđić. Arhiv

Piše: L. Medinić

27.10.2020

Novinar Josip Šimić Đinđić u svom autorskom tekstu tvrdi da se sprema atentat na glavnu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić. 

Josip Šimić Đinđić navodi da je razlog za spremanje atentata to što je Tužilaštvo BiH, na čelu sa glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić, formiralo predmete i u toku su pripreme za procesuiranje čelnih ljudi u sigurnosnim agencijama, procesuiranje političke korupcije visokog stepena i borba protiv organiziranog pravosudnog kriminala u BiH. 

Josip Šimić Đinđić za "Avaz" je govorio više o svojim saznanjima.

- Po naredbi Tužilaštva BiH, tačnije dežurnog tužioca, SIPA je otpočela provođenje istražnjih radnji i prikupljanje informacija u vezi sa ovim slučajem - kazao je Šimić Đinđić.

Također, novinar Đinđić tvrdi da je nedavno sjedio sa jednim pripadnikom Obavještajno sigurnosne agencije BiH, te da je upravo to izvor njegovih informacija.

- Pripadnik Obavještajno sigurnosne agencije BiH me i prije upozoravao da je ugrožena sigurnost glavne tužiteljice BiH, Gordane Tadić. Ono što sa sigurnošću tvrdim jeste da je informacija provjerena, jer mi je isti taj pripadnik Obavještajno sigurnosne agencije mjesec dana prije nego što je gospođa Tadić bila napadnuta u Olovu, kazao kako se sprema napad na tužiteljicu - otkriva Šimić Đinđić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.