PRETRESI U SBK

Policija zaplijenila veću količinu oružja, kanabis i kokain

Izvršeni pretresi u više objekata u Bugojnu, Travniku i Kiseljaku

Pretres izvršen u više objekata. Arhiva

B. C.

29.10.2020

Policija Srednjobosanskog kantona pronašla je veću količinu naoružanja i droge tokom pretresa više objekata u Bugojnu, Travniku i Kiseljaku, prenosi Srna. 

Pripadnici Policijske stanice Bugojno juče su u mjestu Vedro Polje pretresli kuće i prateće objekte koje koristi lice čiji su inicijali K.K. i tom prilikom su pronašli šest pušaka i tri pištolja, kao i veću količina razne municije.  

Osim toga, u Ulici Poljice u Bugojnu tokom pretresa stambenog objekta koje koristi lice čiji su inicijali J.I. pronađena je poluautomatska puška, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

U poslijepodnevnim časovima u mjestu Bilići, opština Travnik, policija je pretresla kuću koju koristi lice čiji su inicijali Z.A. i tom prilikom je pronađena određena količina kanabisa, dvije puške, pištolj, te više od 100 komada razne municije. 

- Uspješno je realizovana akcija i na području Kiseljaka, gdje su policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Policijske uprave Kiseljak u Ulici Sarajevska cesta, izvršili kontrolu i pregled vozila kojim je upravljao M.B. iz Fojnice, kod koga je pronađena određena količina kokaina, saopšteno je iz MUP-a SBK. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.