OPĆINSKI SUD SARAJEVO

Odgođeno suđenje u predmetu "Tower": Sedin Halilagić testirao se na koronavirus

Halilagić koji je došao pod temperaturom, smješten u zadniji red kako ne bi bio u kontakt s ostalima u sudnici

Sedin Halilagić došao bolestan. Avaz

Piše: B. C.

2.11.2020

Nastavak suđenja Sedinu Halilagiću i Elvedinu Mahmutoviću, optuženima za primanje mita u predmetu "Tower", odgođeno je na  molbu optuženog Halilagića koji je kazao da čeka rezultate testiranja na koronavirus. 

Halilagić je došao u Općinski sud Sarajevo, kako je kazao, na insistiranje branioca Nermina Vile. Primjetno je bilo sudnici da je smješten u zadnji red kako ne bi bio u kontaktu s ostalima. 

Sudiji Draganu Vukajloviću saopćio je da se loše osjeća i da  ima temperaturu te da nije u stanju da prati tok suđenja. Sudija je odgodio pretres uz napomenom da optuženi dostavi medicinsku dokumentaciju. 

Prije toga saopćeno je da je glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu odbila prijedlog odbrane za izuzeće tužioca Sanina Bogunića iz ovog predmeta. 

Tužilac Bogunić napomenuo je da je kolegij tužilaštva KS jednoglasno odbio prijedlog kao neosnovan, te da je ipak razmatran uprkos činjenici da navedeni razlozi nisu u skladu da Zakonom.  

Reagirala je advokatica Vasvija Vidović koja zastupa Elvedina Mahmutovića:

- Odbrana nema ništa protiv tužioca Sanina Bogunića, ali je Federalnom tužilaštvu jedna ozbiljna nevladina organizacija,etički kominet, podnio prijavu protiv tužioca i mi smo bili prinuđeni da tražimo izuzeće. 

Uslijedio je odgovor tužioca da je navedena organizacija nelegalna, a dalju raspravu je prekinuo sudija Vukajlović.

Na insistiranje advokatice Vidović pretres je odgođen na duži rok i zakazan je za 18. novembar. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.