SAZNAJEMO

Dok je čekao poziv da ide u zatvor Džeger opljačkao još dvije žene

Priznao krivicu za pet napada na žene i osuđen na dvije godine i šest mjeseci zatvora, ali je pušten na slobodu

Ahmedagić: Nije mu dugo trebalo da počini nove pljačke. Avaz

Piše: Ad. A.

3.11.2020

Opasni ulični razbojnik Armin Ahmedagić(34) zvani Džeger 11. maja ove godine osuđen je na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog pet pljački, i pušten je na slobodu do poziva da izdržava kaznu, a za to vrijeme je uspio počiniti još dva napada na žene, potvrđeno nam je iz izvora bliskog tužilaštvu

Prijetio nožem

Radi se o razbojniku koji za žrtve bira isključivo žene, a važi za strah i trepet na ulicama. Naime, dok je čekao da ga pozovu na izdržavanje zatvorske kazne uspio je svom kriminalnom dosjeu dodati još jednu optužnicu.

Tako je Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu jer je 29. septembra 2020. godine oko jedan sat iza ponoći u Dalmatinskoj ulici prišao ženskoj osobi i uz prijetnju nožem joj oteo mobitel, a potom joj rekao: „Daj mi tašnu“, koju je ona iz straha dala.

On se također tereti da je dva dana ranije u ulici Patriotske lige, prišao djevojci koja se nalazila ispred lifta zgrade u kojoj živi, a zatim joj istrgao tašnu koju je držala na ramenu te pobjegao.


Otima torbice

U optužnici je postupajuća tužiteljica predložila produženje pritvora optuženom Ahmedagiću koji je, inače, višestruko osuđivan za navedena i druga krivična djela.

Posljednja presuda izrečena mu je nakon što je priznao pet pljački. Ahmedagić je priznao da je u ranijem periodu otimao ženama torbice, a radi se o pet slučajeva drskih uličnih razbojništava.

Njemu je presudom ujedno ukinuta i mjera pritvora te je pušten na slobodu do poziva na izdržavanje zatvorske kazne, ali je to iskoristio za nove pljačke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.