GRAČANICA

Trojica osumnjičena za pokušaj ubistva predati Tužilaštvu TK

Pogođen sa više hitaca, Nusret Džafić se nalazi u Jedinici Intenzivne njege, Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju UKC u Tuzli, s teškim povredama abdomena i ekstremiteta

Otac Dilaver Džafić na mjestu gdje mu je sin ranjen. H. Čalić

Piše: H. Č.

5.11.2020

Nakon što su u srijedu u popodnevnim satima uhapšeni osumnjičeni za napad vatrenim oružjem na 35- godišnjeg Nusreta Džafića, u njegovoj omajoj kućici u gračaničkom naselju Seljanuša, A.H. (31), DM. (27), i K.T. (23), svi iz Gračanice, odnosno Džafićeve komšije, ispitani su u Odjelu kriminalističke policije PU Gračanica.

Osumnjičeni su jučer su u kasnim popodnevnim satima su uz izvještaj predani kantonalnom tužilaštvu u Tuzli, na dalje postupanje, potvrdila nam je i portparol MUP TK-a Amra Kapidžić.

Slučaj se desio u utorak oko 22 sata, kada je pomenuta trojka nasilno razvalila ulazna vrata kuće u kojoj je sam živi Nusret Džafić, te su na njega ispalili više hitaca i nanijeli mu teške tjelesne povrede u predjelu abdomena i ekstremineta. Motive ovoj slučaja, koji je okvalifikovan kao ubistvo u pokušaju, rasvijetli će tuzlansko tužilaštvo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.