JEZIVA ISPOVIJEST

Sarajlija preživio brutalni napad: Ubo me nožem i rekao "vidiš da nisam p****"

Krenuo je autom da zgazi mene i prijatelje. Ubo me nožem i rekao „vidiš da nisam p****“. Potom je pobjegao, priča Haris Balaš

Haris Balaš sa suprugom. Avaz

Piše: A. Kapo

6.11.2020

- Nije tačno da je u samoodbrani mahao nožem i da se sve dogodilo njegove ispred kuće, kaže za „Avaz“ Haris Balaš (37) iz Sarajeva, koji je teško povrijeđen 19. juna u sarajevskom naselju Zabrđe, nakon što ga je nožem ubo Benamin Tabaković (18).  

Balaša, oca dvoje maloljetne djece, zaboljele su tvrdnje roditelja Tabakovića da njihov sin nije imao drugog izbora, jer je bio napadnut.


Psovao mu majku i sestru

- Psovao mi je mrtvu majku i sestru. Zastao sam i pitao ga zašto mi psuje i tada je nastao problem. Krenuo je autom da zgazi mene i prijatelje. Ubo me nožem i rekao „vidiš da nisam p****“. Potom je pobjegao. Ja sam, uz pomoć prijatelja, nekako sjeo u vozilo i otišao u policiju, gdje me je preuzela Hitna pomoć – priča Balaš. 

Prema njegovim riječima, Balaš je pobjegao u pravcu obližnjeg potoka.

- Tu je vjerovatno bacio nož koji nikada nije pronađen. Predao se tek kada je vidio specijalce – tvrdi Balaš, koji kaže da nikad nije krivično gonjen.

Balaš je nadalje ispričao da je i prije ovog napada Tabaković nasrtao na njega. 

- Tada sam bio s djecom. On ima i brata koji je, također, problematičan. Vjerujte, kako je u zatvoru, mahala nema problema. Čitavo naselje je imalo s njim problem – kaže Balaš.

Trajne posljedice

On naglašava da je Tabaković vadio ljekarski nalaz, koji je potvrdio da nije napadnut.  

- Niko mu nije ni čvoku opalio. To sam isto izjavio i na suđenju, imaju moje izjave i u Tužilaštvu, policiji... – kazao je Balaš.

Kako kaže, povreda na stomaku mu je ostavila trajne posljedice.

- Izgubio sam 20 godina života. Ne mogu više ko nekad ni da radim svoj posao molera, jer ne smijem teško da dižem – zaključio je Balaš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.