GRAČANICA

Poznat identitet osumnjičenih za pokušaj ubistva, predložen im jednomjesečni pritvor

Trojica muškaraca terete se da su 3. oktobra u večernjim satima iz vatrenog oružja u kući Nusreta Džafića ispalili 8 metaka, te mu nanijeli teške tjelesne povrede

Otac Dilaver i sin Omo na mjestu događaja u naselju Seljanuša kod Gračanice. Avaz

Piše: B. C.

6.11.2020

U kantonanom Tužilaštvu u Tuzli, danas su ispitani akteri pucnjave i teškog ranajavanja Nusreta Džafića (35) koje se dogodilo u naselju Seljanuša, dva kilometra dalje od Gračanice. 

Nakon što je gračanička policija sutradan uhapsila osumnjičene Adnana Halilovića (31), Kenana Tuholjaka (23) i Dinu Mulabdića(27), danas su sva trojica ispitani u svojstvu osumničenih da su počinili krivično djelo pokušaj ubistva - izjavio je portparol tuzlanskog Tužilaštva Admir Arnautović. 

Halilović, Tuholjak i Mulabdić su u pomenuto vrijeme, došli pred kuću Nusreta Džafića i iz vatrenog oružja pucali u njega, te mu nanijeli teške trjelesne ozljede, konstatovane na UKC u Tuzli gdje se on na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju i dalje nalazi, ali je u stabilnom stanju. Prema informacijama iz Tužilaštva, vještačenjima i dodatnim istražnim radnjama, utvrdit će se ko je u Nusreta Džafića ispalio 8 hitaca.

Uskoro će prijedlog za jednomjesečni pritvor doći pred Kantonalni sud, koji će o njemu odlučivati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.