KANTONALNI SUD SARAJEVO

Suđenje Timuru Kadiću: Radnika pilićare ubadao i kad je pao na tlo

Saslušan vještak dr. Nermin Sarajlić koji je govorio o ranama nastradalog

Privođenje Timura Kadića. Avaz

Piše: B. C.

9.11.2020

Saslušanjem patologa dr. Nermina Sarajlića danas je pred vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu kojim predsjedava sutkinja Elvira Begović nastavljeno suđenje Timuru Kadiću, optuženom za ubistvo Halima Buljubašića (67) u Hadžićima.  

Kadić se tereti da je 31. marta oko 17.10 sati u ulici Resnik, općina Hadžići, u objektu farme pilića gdje je Buljubašić živio i radio, u namjeri da ga ubije, nožem nanio više teških povreda opasnih po život kojima je nastradali podlegao. 

Vještak Sarajlić koji je radio i obdukciju, danas je potvrdio da su na tijelu nastradalog bile ukupno 62 ubodne, probodne, ubodno rezne i rezne rane. 

Kadić mu je najviše rana nanio udarajući ga u grudni koš, čak 26, te probovši mu srce dva puta. Nastradali je usljed svega iskrvario na licu mjesta.

Pet puta ga je ubo u potiljak, devet puta u stražnji dio vrata, četiri puta u lijevo rame, dva puta u desno, devet puta po lijevoj ruci, dva puta u stomak i pet puta po desnoj ruci.

Sarajlić je pojasnio da su povrede na rukama bile odbramene, a da su ubodne rane na potiljku i stražnjem dijelu vrata nastala kada je nastradali pao na tlo.

Saslušanje pripadnika MUP-a KS Bogdan Vidović odgođeno je za naredni pretres,

Inače, Kadić je javnosti poznat i po paljenju kladionica, jer mrzi kocku, a zbog toga je ranije hapšen te se liječio na psihijatriji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.