GRANIČNA POLICIJA BIH

Austrijanac uhapšen po potjernici MUP-a RS: Tražen zbog istrage o likvidaciji Nebojše Čubrilovića

Uhapšeni R. R. nije osumnjičen za ubistvo, već je potraga raspisana jer istražnim organima nije bio dostupan za informativni razgovor

O. Ma.

Uviđaj nakon ubistva Čubrilovića

Foto: Arhiva


Granična policija BiH uhapsila je državljanina Austrije R. R. (47) na osnovu potjernice koju je za njim raspisao MUP RS zbog krivičnog djela ubistvo. 

Kako saznaje "Avaz" R. R. nije osumnjičen za ubistvo, već je potraga raspisana jer istražnim organima nije bio dostupan za informativni razgovor u okviru istrage nerasvijetljenog ubistva Nebojše Čubrilovića u Banjoj Luci u oktobru 2015. godine.

- Lice je kontrolisano na ulasku u BiH na graničnom prelazu Šepak kod Zvornika. Provjerama je utvrđeno da je za njim MUP RS raspisao potragu nakon čega je lišen slobode i predat službenicima MUP-a RS - navode u Graničnoj policiji BiH.

Nezvanično saznajemo da je R. R. ranije bio s Čubrilovićem na izdržavanju zatvorske kazne, zbog čega se sumnjalo da bi mogao imati korisne informacije za istragu.

  • Nebojša Čubrilović

    Nebojša Čubrilović

    Foto: Arhiva


Čubrilović je ubijen 1. oktobra 2015. godine u sačekuši u Gundulićevoj ulici. Kobnu noć on se automobilom Audi vraćao u iznajmljeni stan u Banjoj Luci, gdje se krio od slovenačkog pravosuđa koje je za njim raspisalo potjernicu zbog sumnje da je učestvovao u međunarodnom švercu više stotina kilograma kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Ubica ga je u zasjedi čekao u susjednom dvorištu, skriven iza betonske ograde, i nakon što je Čubrilović krenuo prema ulazu u stan u njega je ispalio više hitaca, najvjerovatniej iz "škorpiona", kalibra 7,65 milimetara. Tri metka pogodila su ga u leđa, probila srce i oba plućna krila, jedan je pogodio u ruku.

Nebojša Čubrilović je u Sloveniji osuđen na 18 mjeseci zatvora kao član kriminalne grupe koja je 2012. godine prošvercovala 50 kg kokaina iz Brazila u Evropu.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na