MUP KANTONA SARAJEVO

Potjera završila u Tarčinu: Uhapšeni mladići koji su pucali iz Audija

Kod Dž. O. pronađen pištolj "Bereta" kalibra devet milimetara sa okvirom i tri metka

B. C.

Uhapšena trojica muškaraca koji su bježali u Audiju

Foto: Ilustracija


Tri mladića su uhapšena nakon što je jučer u 2:25 sati pripadnicima Policijske uprave Novi Grad Sarajevo prijavljeno da je u ulici Džemala Bijedića, ispaljen hitac iz  automobila Audi, sive boje, koji se udaljio u pravcu općine Ilidža. 

Policijski službenici Šeste PU su, po zaprimljenoj prijavi, u mjestu Tarčin, općina Hadžići, zaustavili Audi,  oznaka T48-M-640 u kojem su se nalazili Dž.O. (28) iz Tarčina,  te E. K. (30) i N. S. (27), nastanjeni u Hadžićima. Tom prilikom kod Dž.O. je pronađen i oduzet pitolj “Beretta”, kalibra devet milimetara sa okvirom i tri metka istog kalibra, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa, saopćeno je iz MUP-a KS.  

Pomenutog dana u šest sati sva trojica su uhapšeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti) i člana 74. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo i predati su  u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Prilikom upotrebe vatrenog oružja nije bilo povrijeđenih osoba, niti materijalne štete. Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, a o svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Više o temi MUP Kantona Sarajevo

MUP KANTONA SARAJEVO
Nova potjernica: Krao,dilao drogu i upucao prijatelja
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na