UHAPŠENE DVIJE OSOBE

U Istočnoj Ilidži u stanu pronađena laboratorija za uzgoj droge

Odjel za droge PU Istočno Sarajevo priveo korisnika stana N. H. iz Istočne Ilidže i A. M. iz Sarajeva

Improvizirani laboratorij. PU Istočno Sarajevo

Piše: B. C.

13.11.2020

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Odjeljenje za organozovani kriminalitet i droge, jučer su u ulici Akademika Petra Mandića, opština Istočna Ilidža, uhapsili N.H. iz Istočne Ilidže i A. M. iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, saopćeno je iz PI Istočno Sarajevo.

Istog dana na osnovu naredbe osnovnog suda izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi N.H., kojom prilikom je u sobi pronađena improvizovana labaratorija za vještački uzgoj opojne droge, 441 gram praškaste bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid, 670 grama suhe zeljaste materije koja izgledom asocira na arihuanu, 14 stabljika indijske konoplje, sedam tableta ekstazija, dvije digitalne vage kao i drugi predmeti i sredstva namijenjeni za vještački uzgoj droge.


Dijelovi pronađene droge u teglama. PS Istočno Sarajevo

O svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, kojem će nakon dokumentovanja predmeta biti dostavljen izvještaj protiv osumnjičenih.

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo nastavljaju dalje sa preduzimanjem aktivnosti usmjerenih na suzbijanje i rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog uzgoja biljaka čijom preradom se može dobiti opojna droga. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.