NOVI TRAVNIK

Umjesto poticaja ostala bez 14.000 KM: Od prevaranta dobila 300 KM i prijetnje

Novotravničanka A. Lj. N. ogorčena jer 11 mjeseci ne može da naplati svoj novac

Piše: B. C.

13.11.2020

Prepiska sa prevarantom. Facebook

Novotravničanka A. LJ. N. (identitet poznat redakciji) obratila se „Dnevnom Avazu“ s tvrdnjom da 11 mjeseci ne može da naplati 14. 000 KM od K. Č. koji je u januaru ove godine po sporazumu o priznanju krivice osuđen za prevaru, oštetivši njenu porodicu za pomenuti iznos.

- Presudom je dužan vratiti 14.000 KM, ali je do sada uplatio samo 300 KM. Svaki put kada sam insistirala na tome da plati, on je govorio da još nije dobio pare i da će sve biti uplaćeno. Do danas osim tih 300 maraka ništa nisam dobila, kaže A. LJ. N.

Prema navodima iz presude koju nam je poslala naša sagovornica, K. Č. je krajem februara i početkom marta 2017. godine u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi porodicu A. Lj. N. koja ima firmu u Gornjem Vakufu-Uskoplju, uvjerio da im može osigurati poticaj Federalnog ministarstva obrta u iznosu od 200.000 KM.

Lažno prikazujući činjenice da njegov otac radi u Ministarstvu, K. Č. , inače gazda poznatog kluba u Novom Travniku, uvjerio je oštećene da mu predhodno daju 15.000 KM iako je bio svjestan da im ne može osigurati poticaj, a oni su mu isplatili 14.000 maraka.


Zaprijetio da neće ništa uplatititi. Facebook

Nakon susreta u njegovom klubu kada su mu dali papire i novac, K. Č. je izbjegavao svaki kontakt s njima.

- Halalila sam ja njemu te pare, ne mora nikad ni da mi ih vrati, toliko nas je izvarao, ali bih htjela neka i drugi znaju šta radi, dobro je poznat u Novom Travniku. Ne samo što mi nije platio, nego je i zaprijetio da nikada neću dobiti pare, jer sam na društvenim mrežama objavila presudu- kaže naša sagovornica.  


Prema navodima iz presude Općinskog suda Travnik od 13. januara ove godine K. Č. se također tereti da je od vlasnika privatne građevinske firme u Novom Travniku, tražio unaprijed 30.000 maraka da mu preko stranke SDA osigura poticaj Federalnog ministarstva razvoja , poduzetništva i obrta u iznosu 200.000 do 700.000 KM za šta mu je trebao poduzetnik hrvatske nacionalnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.