UBISTVO NA OTESU

Murat Mulaosmanović: Jasmin je bio kulturan momak, trebao je uskoro da se ženi

Ti migranti su došli sinoć u 22 sata, a gazda kafane nije htio da ih primi zbog policijskog sata, kaže Mulaosmanović, vlasnik kuće ispred koje su migranti ubili Jasmina Berovića

Piše: B. C.

18.11.2020

Murat Mulaosmanović vlasnik je kuće u Barskoj ulici na Otesu u kojoj je smješten „Caffe bar Nelly“ kojeg drži brat Jasmina Berovića kojeg su sinoć ubili migranti. Dvojicu braće odlično je poznavao i kaže da u objektu nikada nije bilo nijednog incidenta.  

- To je bio jako fin momak, miran, pristojan kulturan, tu je dolazio s društvom koje je zaista za primjer. Trebao je uskoro da se ženi, imao je djevojku i zaista ne mogu da shvatim da se to njemu desilo, pored tolikih koji krše zakon. Koliko znam četiri uboda je imao - kazao je Mulaosmanović za „Avaz“.  


Migranti htjeli silom da uđu

Ispričao nam je da je i njega policija sinoć ispitivala, ali i migranta koji kod Murata Mulaosmanovića već živi godinama. U prvi mah je mislio da je u pitanju bila samo tučnjava, ali je poslije saznao od policije da je ubijen čovjek. 

- Iz „Avaza“ u stvari je došla do mene informacija o ubistvu pošto sam čekao ženu da dođe iz Austrije. Ona je izlazeći iz autobusa, pročitala na portalu „Dnevog avaza“ da je došlo do ubistva, a onda je i vidjela da je to momak, brat od ovoga koji je držao kafanu. Nikad se ovdje nije dešavalo da se neko posvadi s nekim, a kamoli da se potukao. Ti migranti su došli uvečer oko 22 sata, a gazda kafane nije htio da ih primi zbog policijskog sata, međutim oni su htjeli nasilno da uđu i došlo je do tučnjave. To su migranti koji nikad ranije ovdje nisu ušli. Policija je dolazila i kod mene. Jedan migrant kod mene stanuje duži niz godina, njega su ispitivali i mene su ispitivali, iza toga uzeli su moj telefon i otišli. Vidio sam uviđaj i tamo kako neko leži pokriven- ispričao nam je Mulaosmanović.



Kuća Mulaosmanovića ispred koje se desilo ubistvo. M. Kadrić

Otac došao na lice mjesta

Dodao je da je jutros mladićevom ocu izjavio saučešće.

- Izjavio sam jutros saučešće porodici. Otac mu je stigao iz Albanije, vozio je šleper i kad je čuo šta se desilo došao je jutros ovdje u Otes. Jedna velika tragedija se desila. Nije mi jasno da se migrantima dozvolilo da nose noževe. Ne mogu da kažem da svi takvi, ali to je neprihvatljivo da se desi. Mi nismo vjerovali kada su u Bihaću javljali da migranti napadaju građane- konstatuje Mulaosmanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.