ADVOKAT ZA AVAZ

Migrant kojeg traže zbog ubistva je Hišam Aglaras, već je na uvjetnoj

Općinski sud u Sarajevu je 22. novembra 2019. godine donio presudu kojom je Aglaras uvjetno osuđen na četiri mjeseca zatvora

Migrant iz Maroka Hišam Aglaras. Avaz

Piše: B. C.

19.11.2020

Migrant iz Maroka Hišam (Salema) Aglaras (Hicham Aglaras), koji je osumnjičen za ubistvo Jasmina Berovića sarajevskom naselju Otes i za kojim je raspisana potjernica, ranije je uvjetno osuđen zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojne droge, potrdio je za "Avaz" sarajevski advokat Mirsad Crnovršanin koji je tada zastupao Marokanca.  

Općinski sud u Sarajevu  je 22. novembra 2019. godine donio presudu kojom je Aglaras uvjetno osuđen na četiri mjeseca zatvora. Tada je navedeno da se ova kazna neće izvršiti ukoliko Marokanac od jedne godine od pravomoćnosti ove presude ne počini krivično djelo. 

- Ukoliko bude uhapšen Sud će opozvati uvjetnu kaznu i on će biti upućen u zatvor na izdržavanje kazne od četiri mjeseca. On je svakako prekršio uvjetnu osudu jer se ona računa od momenta izvršenja novog krivičnog djela ali pod uslovom da postoje dokazi da se može dovesti u vezu sa krivičnim djelom počinjenim u Otesu - kazao nam je advokat Crnovršanin.  

Prema navodima iz presude Hišam je 2019. bio neoženjen i kako nezvanično saznajemo od izvora iz istrage, u BiH ima djevojku s kojom ima dijete.   

U sukobu s trojicom migranata nastradao je Jasmin Berović, dok je povrede opasne po život zadobio Husein Džilić.

Teške povrede zadobio je i Tarik Džamalija, koji je u stabilnom stanju. Obojica povrijeđenih se nalaze na Klinici za torakalnu hirurgiju KCUS-a. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.