NAPAD U ODŽAKU

Prijetili porodici da će ih ubiti pa pobjegli: Shvatili da su pogriješili kuću

Dva incidenta s još dvije nepoznate osobe počinio je 22-godišnji A. H. iz Vukosavlja kod Modriče

Policija otkrila izvršioca. Ilustracija

Piše: N. Tr.

22.11.2020

Incidente koji su se sinoć dogodili oko ponoći na dvije odvojene lokacije u Odžaku lokalna policija okvalificirala je kao krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, saopćili su službeni izvori. 

- Oba incidenta s još dvije nepoznate muške osobe izvršio je 22-godišnji A. H. iz Vukosavlja kod Modriče. Oni su prvo došli pred porodičnu kuću E. K. u Proleterskoj ulici u Odžaku te su metalnim šipkama udarali po ogradi porodičnog dvorišta, pozivajući ukućane da izađu vani i pri tome im prijetili da će ih pobiti. Upućivali su im brojne psovke. Ubrzo su shvatili da su došli pred pogrešnu kuću i da su ozbiljne prijetnje uputili članovima pogrešne porodice! Nakon toga odlaze u drugi dio grada pred kuću B. K. te su i njemu uputili slične prijetnje, a potom su pobjegli u pravcu Modriče - kažu iz policije.

Zbog dva vezana incidenta u odžačkoj policiji je, kaže isti izvor, ispitano više osoba, a protiv počinilaca će ovih dana Kantonalnom tužilaštvu u Orašju biti podnesen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu ugrožavanja sigurnosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.