SPEKTAKULARNA AKCIJA FUP-A

Pala otmičarska banda Sade Đuguma: Naplatili dug za biznismena, pa ga oteli i reketirali

U akciji kodnog naziva „Inpact“ privedeno sedam sumnjičenih dok je osmi u bjekstvu, te je u pretresima oduzet novac, droga i oružje

Piše: Ad. A.

23.11.2020

Velika akcija FUP-a - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

U akciji kodnog naziva „Inpact“ privedeno sedam sumnjičenih dok je osmi u bjekstvu, te je u pretresima oduzet novac, droga i oružje 

Istražitelji Federalne uprave policije razbili su jutros osmočlanu bandu u Mostaru koja se bavila iznudama, otmicama, prodajom droge, te pranjem novca. 

U dobro oganiziranoj i složenoj policijskoj operaciji kodnog nazina „Inpact“ uhapšen je Sado Đugom, koji je označen kao šef kriminalne grupe, a među privedenima je i Dženan Demirović poznati mostarski kriminalac. Inače, Sado Đugum se ranije prezivao Seferović.

Kako saznajemo do sada je uhapšeno sedam osumnjičenih, dok je jedan u bjekstvu.

Prema naredbi Kantonalnog suda Mostar inspektori su izvršili pretrese na devet lokacija gdje su zaplijenjeni novac koji potiče od krivičnih djela, droga i oružje.

Prema kazivanju našeg izvora bliskog istrazi jednom mostarskom biznismenu su se Đugum i njegovi pomagači ponudili da preuzmu i naplate dug koji je prema njemu imao jedan Mostarac.

Naime, oni su od ovog muškarca iznudili više od 3.000 KM te su mu uzeli i Audi. Nakon toga su se ustrijemili na biznismena koji ih je angažirao pa su njega krenuli reketirati.

To je trajalo od marta ove godine do momenta hapšenja. Kako nezvanično saznajemo oni su od biznismena između ostalog iznudili i BMW koji je vrijedan više desetina hiljada maraka. Biznismen i njegova majka bili su oteti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.