AKCIJA "INPACT"

Otkrivamo ko su ostali članovi grupe Sade Đuguma

Prilikom pretresa zaplijenjena određena količina droge, novac i oružje među kojima je i ručni bacač raketa

M. Sm.

Detalj s privođenja u Mostaru

Foto: FUP


Uz Sadu Đuguma i Dženana Demirovića, u akciji "Inpact" koju su jutros izveli pripadnici Federalne urprave policije uhapšeni su Adnan Šljivić, Rijad Dumpor, Alen Fale, Miran Voljevica, Vedran Drljević i Edhem Memić.

FUP je saopćio da se Đugum i ostali sumnjiče da su se u martu 2020. godine, planski udružili u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, na način da su od jednog od poduzetnika iz Mostara preuzeli dug prema trećem licu od kojeg su prvenstveno iznudili  vozilo Audi A6 i novčani iznos od 3.400 KM, a nakon čega su se usmjerili na poduzetnika, te od njega na nezakonit način prisvojili vozilo BMW čija je vrijednost 30.000 KM, i novac u iznosu od 2.000 KM. 

  • Izuzeti dokazi koji će biti korišteni u istrazi

    Izuzeti dokazi koji će biti korišteni u istrazi

    Foto: FUP


- Prilikom pretresa je do sada pronađena materija koja svojim izgledom asocira na opojnu droge “amfetamin” i “cannabis sativa L” vaga za precizno vaganje, ručni raketni bacač, oružje, municija, veća količina novca i drugi predmeti koji potiču ili su korišteni prilikom izvršenja predmetnih krivičnih djela, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, navodi se u saopćenju FUP-a

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu i Mostaru, nakon čega će u zakonskom roku biti predati na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

- Značajnu podrušku prilikom realizacije ove operativne akcije su pružili pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, istiću iz FUP-a

NA VRH

Podijeli članak na