PRESUDA

Halid Muslimović proglašen krivim, Sonja Bašić za "Avaz": Pravda je za sada zadovoljena, idemo dalje

Pjevač će u roku od 30 dana morati isplatiti 140.000 KM

Sonja Bašić. Arhiv

Piše: L. Medinić

26.11.2020

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u septembru ove godine je podnijela krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv pjevača Halida Muslimovića kojemu se na teret stavlja da je počinio krivična djela pranje novca i prevara i da je stekao protivpravnu imovinsku korist od najmanje 209.273 KM.

Jučer je Osnovni sud u Prijedoru donio presudu po kojoj je Halid Muslimović dužan da bivšoj ljubavnici Sonji Bašić isplati 130.000 KM na ime duga koji mu je uplatila preko Vestern juniona (Western Union), te dodatnih 10.000 KM sudskih troškova.

Za "Avaz" se oglasila Sonja Bašić koja je kazala kako je saznala jučer da je presuda donesena u njenu korist, te da joj je njen advokat tu vijest javio.

- Tačno je da je presuda donesena u moju korist, on će morati da mi vrati 130.000 KM i morat će da plati 10.000 KM sudske troškove u roku od 30 dana. Ostatak novca koji mu se stavlja na teret sud nije priznao i znam da neće ni priznati, ali ja sam zadovoljna - kazala je Bašić.

Također, Sonja otkriva da je novac u iznosu od 20.000 dolara dala Halidovoj kćerki Lejli i sinu Enesu Muslimoviću, te da je danas podnijela tužbu i protiv njih. 

- Sudija mi je rekao da, ukoliko želim svoj novac nazad, moram podnijeti tužbu i protiv Halidove djece. Ja sam to i uradila jer za to imam dokaze - kazala je Bašić.

- Zadovoljna sam presudom, ovo je dokaz da je pravda dostižna. Do sada sam ga tužila u Americi, Australiji i u BiH. U sve tri zemlje presuda je donesena u moju korist. Ovo nije kraj, nastavljamo dalje. u Banjoj Luci sam danas imala suđenje protiv Halida zbog fizičkog zlostavljanja koje sam doživjela. Presuda u tom slučaju će biti 3. februara 2021. godine, te očekujem najbolji mogući ishod, tj. da ga proglase nasilnikom - otkriva Sonja za "Avaz".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.