NISU HTJELI DA SE ZAUSTAVE

Filmska potjera u Šujici: Uhapšeni krijumčari migranata iz Visokog

Jedno od vozila sletjelo s kolovoza, policija u autima pronašla devet migranata iz Iraka i Irana

B. C.

Policija pronašla migrante iz Iraka I Irana

Foto: Šujica.net


U filmskoj potjeri na magistralnom putu Šujica - Tomislavgrad, sinoć su uhapšena dvojica državljana BiH, rođenih u Visokom, koji su u dva automobila prevozili ilegalne migrante

Kako je za "Avaz" potvrdio Ivica Vrdoljak, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Livno, sinoć oko 20:30 sati prilikom redovne kontrole puta Tomislavgrad-Blidinje, policijska patrola je u mjestu Lipa pokušala zaustavili dva automobila.

Vozači su se oglušili o naredbu da se zaustave, pa su dodali gas bježeći prema Šujici. Patrola je krenula u potjeru za vozilima, a o bijegu automobila obaviještene su i druge policijske patrole koje su bile na terenu. 

Bjegunce su sustigli kada je jedno od vozila sletjelo s kolovoza. Riječ je o vozilu Ford Fokus kojim je upravljao 25- godišnjak rođen u Visokom, nastanjen u Mostaru. On je odmah na lici mjesta uhapšen. 

Potjera je uspješno okončana na ulazu u Šujicu gdje je zaustavljen automobil Fiat kojim je upravljao 30-godišnjak iz Visokog.

U oba vozila pronađeno je devet migranata iz Irana i Iraka.  

Portparol Ivica Vrdoljak istiće da su migranti vraćeni u Imigracioni centar u Sarajevu. 

- Dvojica vozača su lišena slobode i nad njima se još radi kriminalistička obrada. Za sada su osumnjičeni za krivično djelo krijumčarenje ljudima, a po završetku obrade najvjerovatnije će se teretiti i za još neko drugo krivično djelo koje su počinili tokom bijega- kazao je Vrdoljak.  

NA VRH

Podijeli članak na