MUP KS

Marokanac uhapšen zahvaljujući saradnji policijskih agencija

Iz kantonalnog MUP-a su potvrdili da je u Beogradu danas lociran i uhapšen državljanin Maroka čiji su inicijali S.E.D.

Hapšenje izvršeno u Beogradu. Printscreen

G. M. / Srna

26.11.2020

Državljanin Maroka, osumnjičen za ubistvo Jasmina Berovića (36) u Sarajevu, uhapšen je u Beogradu uz ostvarenu veoma dobru saradnju Uprave policije Kantona Sarajevo sa MUP-om Republike Srpske, MUP-om Srbije, Federalnom upravom policije i Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo zahvaljuju za saradnju tim agencijama, posebno Upravi MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet i Službi za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije.

Iz kantonalnog MUP-a su potvrdili da je u Beogradu danas lociran i uhapšen državljanin Maroka čiji su inicijali S.E.D. (31), osumnjičen za ubistvo Berovića (36) u sarajevskom naselju Otes na Ilidži.

U saopćenju se navodi da je osumnjičeni Marokanac uhapšen zahvaljujući intenzivnom radu pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod rukovodstvom policijskog komesara i direktnim nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

 - Nastavlja se dalji rad na izručenju ovog lica u skladu sa važećim propisima, kao i pronalasku još dva lica koja se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelima - dodaje se u saopćenju.

Trojica migranata su 17. novembra u Barskoj ulici nožem napala mještane naselja Otes. Tom prilikom Berović je ubijen, a teške povrede zadobio je Tarik Džamalija, čije je zdravstveno stanje stabilno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.