SREMSKA RAČA

Zajednička akcija MUP-a Srbije i RS: Oduzete automatske puške i bombe

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu

G. M.

Zaplijenjeno oružje

Foto: MUP RS


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, uhapsili su Đ. G. (1964) iz Sremske Rače zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, rečeno je iz MUP-a Srbije.

Akcija usmjerena na suzbijanje krijumčarenja ilegalnog oružja sprovedena je u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, a pripadnici policije dvije zemlјe su istovremeno izvršili pretrese na više lokacija u Srbiji i Republici Srpskoj.

Srbijanska policija je prilikom pretresa kuće i ostalih prostorija u Sremskoj Rači koje koristi osumnjičeni Đ. G. zaplijenila tri automatske puške sa pripadajućim okvirima, tri ofanzivne bombe M-75, dvije defanzivne bombe M-52, kao i manju količinu municije za automatsku pušku.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

NA VRH

Podijeli članak na