SREMSKA RAČA

Zajednička akcija MUP-a Srbije i RS: Oduzete automatske puške i bombe

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu

Zaplijenjeno oružje. MUP RS

G. M.

26.11.2020

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, uhapsili su Đ. G. (1964) iz Sremske Rače zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, rečeno je iz MUP-a Srbije.

Akcija usmjerena na suzbijanje krijumčarenja ilegalnog oružja sprovedena je u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, a pripadnici policije dvije zemlјe su istovremeno izvršili pretrese na više lokacija u Srbiji i Republici Srpskoj.

Srbijanska policija je prilikom pretresa kuće i ostalih prostorija u Sremskoj Rači koje koristi osumnjičeni Đ. G. zaplijenila tri automatske puške sa pripadajućim okvirima, tri ofanzivne bombe M-75, dvije defanzivne bombe M-52, kao i manju količinu municije za automatsku pušku.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.