NESIGURNOST

Migrant koji je nožem napao i povrijedio djevojku u Sarajevu i dalje na slobodi

Ova informacija danas je potvrđena „Avazu“ iz sarajevske policije, nakon što je sinoć u pojedinim medijima objavljena netačna informacija da je napadač uhapšen

G. M. - B. C.

Napad izvršen u Bulevaru branilaca Dobrinje

Foto: Arhiv


Migrant koji je sinoć nožem napao i povrijedio djevojku te joj oteo mobitel u sarajevskom naselju Dobrinja, i dalje je na slobodi.

Ova informacija danas je potvrđena „Avazu“ iz sarajevske policije, nakon što je sinoć u pojedinim medijima objavljena netačna informacija da je napadač uhapšen.

Osim toga, pojavile su se i netačne informacije da djevojka nije povrijeđena.

Napad se desio jučer oko 19.20 sati u ulici Bulevar branilaca Dobrinje.  Policija je o svemu obaviještena oko sat kasnije.  

Djevojka A. M. iz Sarajeva ispričala je da joj je maskirani migrant uz upotrebu oštrog predmeta otuđio mobilni telefon, nanijevši joj povrede, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.

Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

U međuvremenu, djevojka se oglasila na Facebooku.

  • Djevojka objavila fotografiju na Facebooku

    Djevojka objavila fotografiju na Facebooku

    Foto: Arhiv


- Oporavljam se, rana je veličine 10 cm, zašili su me, malo sam još u šoku i prepala sam se zato želim poručiti svima da se čuvate – napisala je, između ostalog. 

Podsjetimo da se i preksinoć desio sličan incident, kada je policija u sarajevskom naselju Nedžarići uhapsila jednog migranta zbog prijave da je građaninu otuđio mobitel.

NA VRH

Podijeli članak na