MUP KANTONA SARAJEVO

Na Kosovu uhapšen drugi osumnjičeni za ubistvo Jasmina Berovića

Na zahtjev Uprave policije MUP-a KS prištinska policija ga je uhapsila u blizini jedne devastirane kuće u naselju Emšir

B. C.

Ubijeni Jasmin Berović

Foto: Facebook


Na Kosovu je uhapšen još jedan osumnjičeni za učešće u tuči u kojoj je ubijen Jasmin Berović u sarajevskom naselju Otes, saopćio je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

– Prikupljajući operativna i kriminalističko-obavještajna saznanja i informacije na identifikaciji, lociranju i pronalasku osumnjičenih za ubistvo i dva pokušaja ubistva na području Ilidže, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo intenzivnim radom pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, došli su do saznanja da se jedno lice koje se dovodi u vezu sa ovim krivičnim djelima, nalazi u Prištini, na području Kosova, navedeno je u saopćenj.

Na zahtjev Uprave policije MUP-a KS on je lišen slobode od prištinske policije u blizini jedne devastirane kuće u naselju Emšir, te se, u saradnji sa nadležnim institucijama, poduzimaju dalje mjere i radnje na njegovom izručenju. 

Rezultat ovog i jučerašnjeg lišenja slobode jeste direktna saradnja koja je ostvarena između policije KS i srbijanske, odnosno, kosovske policije.

Prilikom realizacije ovih aktivnosti istražitelji Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su više dana boravili na području Republike Srbije ostvarujući direktnu i neposrednu saradnju sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije, saopćeno je iz MUP-a KS  

Nastavlja se rad na pronalasku treće osobe osumnjičene za ubistvo i pokušaj ubistva na Otesu.

U Beogradu je jučer u jednom hostelu uhapšen Marokanac koji se dovodi u vezu s ubistvom Berovića.

Više o:

Otes Ubistvo
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na