LOPOVI HARALI

U Modriči ukraden Mercedes, u Skipovcu "kućište i glava" traktora

U Gračanici provaljeno u dvije vikendice, kuću i aščinicu

Prijavljena krađa. Ilustracija

Piše: H. Č.

29.11.2020

Posljednjih nekoliko noći na području policijskih uprava Doboj i Gračanica, lopovi su harali. Provaljivali su u kuće, vikendice i aščinice, a krali su i automobile, dijelove od traktora i tehničku robu.

Policija je izvršila uviđaje na sedam lokacija u Modriči, Doboju i Gračanici, te se za lopovima traga. 

Prema podacima Operativnog centra PU Doboj, dogodile su se tri krađe, dvije u Modriči, jedna kod Doboja. U subotu se PS Modriča obratio državljanin Holandije Y.B. (19) i prijavio da je iz dvorišta njegovog prijatelja u ulici Fadila Dušinovića u Modriči 27. novembra ukraden njegov Mercedes vrijedan oko 20 hiljada maraka.

U Modriči je prijavljena i provala u porodičnu kuću, koja se desila istog dana, u vremenu od 18.30 do 20 sati u kojoj je izvršena premetačina, ali se vlasnica M.K. nije mogla izjasniti jesu li lopovi u kratkom vremenu mogli šta ukrasti.

Istog dana policiji u Doboju obratilo se Ž.R. iz Donjeg Skipovca i prijavio krađu na traktoru "IMT".

Lopovi su noć ranije ukrali "glavu i kušiće" sa volana njegovog traktora. Nije se izjasnio o šteti.

Na području gračaničke općine prijavljene su četiri krađe i provale. U subotu je prijavljena provala u jednu aščinicu, ali lopovi nisu uspjeli ništa naći što bi ih interesiralo. Iz vikendice, čiju je provalu prijavio Z.S. u Piskavici, lopovi su odnijeli piće, a iz druge vikendice u istom naselju, provalnici nisu ništa odnijeli.

Također, provaljeno je i u kuću na Ritešićima, a provalu policiji je prijavio S.A. Šta je od tehničke robe ukradeno, znat će se kada se sa privremenog rada iz Austrije vrati vlasnik A.M.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.