POTVRĐENO IZ TUŽILAŠTVA KS

Sedam godina bio u bijegu: Na granici uhapšen revolveraš s Dobrinje

Nikola Džamonja pao na graničnom prijelazu Gorica prilikom ulaska u BiH

B. C.
  • Nikola Džamonja

    Nikola Džamonja

    Foto: Slobodna Dalmacija


Sedam godina nakon pucnjave u kafiću “Kuća” na Dobrinji, Nikola Džamonja (24), za kojim je bila raspisana potjernica zbog pokušaja ubistva, u subotu je uhapšen na graničnom prijelazu Gorica prilikom ulaska u BiH iz Hrvatske. Džamonja posjeduje državljanstvo BiH i Hrvatske.

Pucnjava se desila u avgustu 2013. godine i tom prilikom je sedam osoba ranjeno, od čega tri teže. Policija je ovu pucnjavu povezivala s višemjesečnim „nesporazumima“ Džamonje i Almedina Ćate, vlasnika „Kuće“, koji se u vrijeme pucnjave nije nalazio u svom objektu.

Sarajevska policija je prije pucnjave protiv Nikole Džamonje podnijela pet krivičnih prijava zbog različitih krivičnih djela, nasilničkog ponašanja i nanošenja tjelesnih povreda.

Džamonja je pobjegao u Split 2013. godine, gdje je bio uhapšen sa škorpionom obješenim oko vrata, u kojem je bilo devetnaest metaka.

Policija je tragala i za njegovom tadašnjom djevojkom, a sadašnjom suprugom Anelom Džamonja, koja je, također, pobjegla s njim u Split.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo potvrđeno je za "Avaz" da je Džamonji određeno 24-satno zadržavanje te da će biti donesena odluka o daljnjim mjerama protiv njega.

Više o temi Granična policija BiH

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na