UPOZORENJA

Ledena kiša stvara velike probleme vozačima, sve učestaliji sudari

Kako su nam potvrdili iz MUP-a Kantona Sarajevo, uglavnom je riječ o materijalnoj šteti

A. J. - A. Č.

Zbog sudara na Ciglanama bile velike gužve u centru Sarajeva

Foto: Čitalac


Zbog poledice u poslijepodnevnim satima u našoj zemlji saobraćaj se odvija otežano, a zabilježeno je i više saobraćajnih nezgoda.

Kako su nam potvrdili iz MUP-a Kantona Sarajevo, uglavnom je riječ o materijalnoj šteti.

U sarajevskom naselju Ciglane oko 17 sati dogodila se saobraćajna nesreća. Učestvovala su dva vozila, a jedna osoba je lakše povrijeđena, potvrdili su nam iz policije.

Za to vrijeme na ovoj dionici zabilježene su velike gužve.

Oko 17:30 sati sudar je bio i kod Sarajevske zaobilaznice, također s materijalnom štetom. Lančani sudar bio je i na putu Kakanj - Visoko, a učestvovalo je devet vozila.

Zbog ledene kiše iz BIHAMK-a upozoravaju na puteve Travnik-Donji Vakuf (Komar), Srebrenik-Pelagićevo, Kladanj-Tuzla i Visoko-Kakanj, kao i na pojedine dijelove Sarajeva i Bosanskog Grahova. Snijega na kolovozu mjestimično ima na putevima Ripač-Bosanski Petrovac-Lanište i Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj).

S obzirom na to da meteorolozi za večeras i sutra najavljuju pojavu ledene kiše na području zapadne Bosne, što će svakako otežati i usporiti saobraćanje u ovom dijelu BiH, preporuka je da se vožnja u ovom području, večeras i sutra svede na minimum.

- Na moguću poledicu upozoravamo i na ostalim dionicama, a posebno na planinskim prevojima, mostovima i prilazima tunelima. Na pojedinim dionicama i vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno - kazali su iz BIHAMK-a.

  • Intervenirala i Hitna pomoć u sudaru na Ciglanama

    Intervenirala i Hitna pomoć u sudaru na Ciglanama

    Foto: Čitalac


Doktor Tihomir Bera iz Hitne pomoći KS kazao je za "Avaz" da još nisu imali intervencija zbog lomova uzrokovanih padovima.

- S obzirom na to da je poledilo u poslijepodnevnim satima, očekujemo da ćemo imati više intervencija na terenu. Naša medicinska sestra koja je krenula na posao se okliznula i doživjela tešku povredu - rekao nam je Bera. 

Više o temi Ledena kiša

NA VRH

Podijeli članak na