MEĐUNARODNA POTJERNICA

Pretukla muškarca i otela Mercedes: Brankica ponovo u bijegu

Brankica Liješnić iz Kiseljaka koja je razbojištvo počinila s momkom izbjegava suđenje u Kantonalnom sudu Bihać

B. C.

Policija traga za djevojkom

Foto: Ilustracija


Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona ponovo je raspisalo međunarodnu potjernicu za 25-godišnjom Brankicom Liješnić iz Kiseljaka, koja se tereti za razbojničku krađu. Naredbu za raspisivanje potjernice izdao je Kantonalni sud u Bihaću.

Liješnić se, zajedno s tadašnjim momkom Tonijem Bošnjakom, tereti da je pretukla 68-godišnjeg muškarca u Bihaću, kojem su oteli mobitel i ključ od Mercedesa, koji su ukrali i njime bježali policiji.

Izbjegavali policijske zasjede

Uhapšeni na području Mrkonjić-Grada 2. februara 2019. godine i utvrđeno je da su konzumirali drogu.

Prethodno su izbjegli više policijskih zasjeda na putu od Bosanskog Petrovca. Nakon hapšenja proveli su noć u zatvoru, ali su kasnije pušteni da se brane sa slobode, ali se nisu odazivali pozivima Suda u Bihaću.

Zbog toga je za Brankicom prošle godine bila raspisana međunarodna potjernica na osnovu koje je bila uhapešna u Sloveniji i izručena pravosudnim organima BiH.

Kako nam je pojasnio sudija Kantonalnog suda u Bihaću Osman Alibabić, Liješnić je tada prisustvovala jednom ročištu, nakon čega nije dolazila na suđenje u Bihać.

Upozoravana je da nema suđenja u odsustvu i da mora dolaziti na preterse.

Momak izdržava kaznu u zatvoru

- Izdao sam nalog za njeno privođenje i vidjet ćemo kada se pojavi hoćemo li joj ponovo vjerovati- kazao je sudija Alibabić.

Inače, Toni Bošnjak se trenutno nalazi u zatvoru na izdržavanju kazne za neko drugo krivično djelo.

Bošnjak je odranije je poznat policiji. Prije tri godine našao se u nezavidnom položaju kada su ga u kući u sarajevskoj općini Stari Grad zarobili i opljačkali Jasmin A. i Adnan Č. iz Sarajeva, od kojih je došao da kupi drogu. Znajući da kod sebe ima novaca, zatočili su ga u kući, tukli i prijetili mu nožem, te mu oteli mobitel i oko 800 maraka, koje je imao kod sebe. Bošnjak je tada uspio krvav istrčati na ulicu, nakon čega je alarmirana policija.

Više o temi MUP USK

AKCIJA SIPA-E U CAZINU
Pronađeni kokain, spid i ekstazi
NA VRH

Podijeli članak na