PAO ADI ALJIĆ

Sijao je strah među radnicama marketa: Ušao sam u "Konzum" i rukama iščupao kompletnu kasu

Adija Aljića na ulici uhapsili pripadnici Interventnog voda PU Centar nakon čega su ga predali pripadnicima PU Novo Sarajevo koji su za njim raspisali potragu

Na meti mu bile radnice "Konzuma". Ilustracija

Piše: Ad. A.

3.12.2020

Pripadnici Policijske uprave Novo Sarajevo ispitali su danas Adija Aljića, razbojnika za kojim su duže vremena tragali, jer je sijao strah među radnicama prodavnica.

Njega su kako saznajemo uhvatili pripadnici Interbentnog voda PU Centar u ulici Tina Ujevića kada ga je jedan policajc prepoznao. On se kako saznajemo nije opirao hapšenju. Nakon hapšenja policajci iz PU Centar su Aljića predali pripadnicima PU Novo Sarajevo jer su za njim raspisali potragu.

Na meti su mu najčešće bije trgovine „Konzum“, a prema preliminarnim rezultatima istrage policajcima je priznao tri razbojništva.

On je 15. novembra ove godine upao u „Konzum“ u ulici Džemala Bijedića na broju 10 te je s nožem u ruci prišao za kasu koju je otključao i uzeo novac.

Tokom 26. novembra opljačkao je dvije prodavnice u jutarnjim satima.

Tako je prema vlastitom priznanju oko 7.35 sam upao u prodavnicu „Konzum“ koja se nalazi u ulici Kolodvorska na broju 5.

Uša sam unutra, iščušao kompletnu kasu i pobjegao – rekao je policajcima lopov.

Također je istoga dana ušao u drugu prodavnicu te došao do kancelarije i natjerao radnicu da otvori sef i iz njega mu da 300 maraka nakon čega je pobjegao.

Aljić je saslušan u prisustvu svog branioca, advokata Almira Bibića.

Moj branjenik je priznao izvršenje krivčnih djela razbojništva, pred službenicima PU Novo Sarajevo , i sada očekujemo odluku tužilastva odnosno njegovo ispitivanje i eventualnu odluku o prijedlogu za pritvor – rekao nam je Bibić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.