SKELANI

Srebreničanin prijavljen zbog zasada u kojem je bilo 150 stabljika indijske konoplje

Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv S. M. iz Srebrenice

B. C.

Stabljike indijske konoplje

Foto: Agencije


Policijska stanica Srebrenica podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini izvještaj o počinjenom krivičnom djelu okarakterisanom kao neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, protiv lica čiji su inicijali S.M. iz Srebrenice, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik. 

- Preduzimajući planske aktivnosti usmjerene na sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, u okviru operativne akcije `Plantaža 2020`, policijski službenici iz Srebrenice su 27. oktobra ove godine, u Skelanima u srebreničkoj opštini, pronašli zasad indijske konoplje na kojem su stabljike većim dijelom bile posječene, navedeno je u saopštenju.

Tom prilikom, policijski službenici su izuzeli sa lica mjesta nekoliko stabljika dužine 150 do 200 centimetara, kao i dijelove biljaka koje su posječene. Utvrđeno je da se u zasadu nalazilo oko 150 stabljika biljke koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju.

Nastavljajući dalji rad na rasvjetljavanju krivičnog djela i pronalasku počinilaca, policijski službenici su identifikovali lice S.M. koje se može dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom.

- Izvršenim pretresom stambenog objekta i vozila koje koristi osumnjičeni, policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, municiju, nož, optiku za oružje i druge predmete koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku, ističe se u saopštenju.

Više o temi Srebrenica

LIČNOST DANA
Muhamed Omerović: Borba za istinu
NA VRH

Podijeli članak na