POKUŠAJ UBISTVA U VOGOŠĆI

Advokat Gačanović: Osumnjičeni nije iznio svoju obranu

Ermin Gačanović potvrdio da je odbrana za Elvira Hajdarevića zatražila da mu se umjesto pritvora izreknu mjere zabrane

Advokat Ermin Gačanović. Avaz

Piše: B. C.

7.12.2020

U Kantonalnom sudu Sarajevo održana je sjednica na kojoj je razmatran prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo za određivanje jednomjesečnog pritvora Elviru Hajdareviću (41) zbog pokušaja ubistva J. K. u Vogošći.

Napad se desio 5. decembra, kada je Hajdarević u po bijela dana u 12:21 sasati s više hitaca ranio J. K. na radnom mjestu. Žena je zadobila povrede opasne po život i zadržana je na liječenju u KCUS-u. 

Sarajevski advokat Ermin Gačanović koji zastupa Hajdarevića za "Avaz" je potvrdio da se odbrana protivila mjeri pritvora, te da su predložene određene mjere zabrane. 

- Obzirom da se Tužilaštvo poziva na to da će osumnjičeni ometati svjedoke, dokaze i krivični postupak i da će ponoviti krivično djelo, predložio sam da se odredi mjera zabrane napuštanja boravišta, zabrane sastajanja sa svjedocima i obavezno javljanje policijskom organu  uz mogućnost i da policijska patrola svakodnevno vrši provjere poštivanja mjera zabrane, kazao je advokat Gačanović.   

Dodao je da osumnjičeni do sada nije kažnjavan te da se u ovoj fazi opredjelio da ne iznosi svoju odbranu, a što će učiniti u kasnijoj fazi postupka. 

Na naše pitanje da li su tačni navodi iz pojedinih medija da je osumnjičeni tražio od svoje bivše djevojke novac koji je uložio u nju, te da je pucao kada mu je odgovorila da nema para, advokat Gačanović je odgovorio:    

- Smatram da su to špekulacije i već to šteti osumnjičenom. To ne može biti istina jer čovjek još ništa nije izjavio u svom interesu, rekao je advokat. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.