SRBIJA

Spriječeno krijumčarenje više od osam kilograma heroina

Vozač autobusa je za vrijeme detaljne kontrole i nakon otkrivanja krivičnog djela bio potpuno smiren, a na pitanje carinika šta se nalazi u drugom bunkeru odgovorio je – čokolada

Otkriveni droga i cigarete. Ilustracija

A. Ka. / Srna

8.12.2020

Na graničnom prelazu Horgoš spriječeno je krijumčarenje 8,4 kilograma heroina i 120 boksova cigareta skrivenih u duplom bunkeru autobusa jednog kosovskog prevoznika, saopćeno je iz Uprave carine Srbije

U saopćenju se navodi da su heroin i cigarete otkriveni kada je na red za redovnu kontrolu na izlazu iz zemlje stigao autobus kosovskog prevoznika sa šest vozača i 40 putnika koji je saobraćao na liniji za Švicarsku.

- Pošto su u vozilima istog prevoznika carinici prethodnih mjeseci u više navrata otkrivali krijumčarene cigarete, postojala je realna mogućnost da će doći do pokušaja krijumčarenja još neke robe - dodaje se u saopćenju.

Carinici su autobus uputili na detaljnu kontrolu skenerom kada je potvrđeno da u autobusu postoji specijalni, dupli bunker namijenjen za krijumčarenje koji je bio smješten u podu, između prednjih točkova autobusa.


Carinici su u prvom bunkeru otkrili 120 boksova cigareta različitih marki, a potom su iza njega uočili drvenu pregradu iza koje je bio prostor obložen stiroporom u koji je bilo smješteno 16 paketa od po pola kilograma heroina.

- Vozač autobusa je za vrijeme detaljne kontrole i nakon otkrivanja krivičnog djela bio potpuno smiren, a na pitanje carinika šta se nalazi u drugom bunkeru odgovorio je – čokolada - navode iz Uprave carine.

O slučaju su obaviješteni policija i tužilaštvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.