REAGIRANJE

Advokatica Kljajić demantira navode o događaju od 2. okotobra, zatražen odgovor od Okružnog tužilaštva

Advokatice iz Banje Luke Klaudija Kljajić traži demaniti povodom teksta "Dizajner i političarka tukli ženu pred maloljetnim djetetom” objavljenog 2. oktobra ove godine na portalu “Avaza”

Okružno tužilaštvo Banja Luka. Agencije

B. C.- Avaz.ba

9.12.2020

Redakciji “Dnevnog avaza” dostavljen je zahtjev advokatice iz Banje Luke Klaudija Kljajić kojim traži demanti povodom teksta "Dizajner i političarka tukli ženu pred maloljetnim djetetom” objavljenog 2. oktobra ove godine na portalu “Avaza”.

Uz citirani tekst, advokatica je navela sljedeće:

- U ovom tekstu naveli ste niz nezvaničnih informacija neistinitog sadržaja, a čije iznošenje nema nikakav opravdani cilj, niti bi po bilo kojem osnovu moglo biti značajno za javnost, već je sračunato i usmjereno isključivo na nanošenje štete časti i ugledu Dragane Kljajić, sa očiglednom namjerom da se ista u jeku predizborne kampanje za Lokalne izbore u BiH 2020. godine diskredituje i kao ličnost i kao politički oponent vladajućoj strukturi u RS-u, BiH, odnosno da se široj javnosti predstavi kao nasilna i beskrupulozna osoba koja radi ličnih interesa i vlastite političke ambicije u stanju napasti i povrijediti drugu osobu, i to pred njenim maloljetnim djetetom.

Advokatica Klaudija Kljajić traži da se izvrši ispravka “objavljenih neistinitih navoda” i uputi javno izvinjenje Dragani Kljajić uz navođenje spornog teksta koji je, kako je navela, objavljen bez pouzdanih dokaza. Advokatica je pozvala da se u roku od tri dana od prijema demantija kojeg je ona uputila "javimo u njenu kancelariju radi dogovora o naknadi nematerijalne štete, sve pod prijetnjom podizanja tužbe za naknadu štete radi klevete".


Punomoć advokatice Kljajić. Avaz

Redakcija “Dnevnog avaza” je zatražila pojašnjenje od Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji sun am poslali sljedeći odgovor:

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dana 07.12.2020. godine uputili ste zahtjev za pristup i dostavljanje informacija, te postavili pitanja u vezi sa izvještajem koji je podnesen protiv Dragane Kljajić i Draška Mikanovića. U skladu sa članom 4. i članom 14. Zakona o slobodi pristupa informacijama (Službeni Glasnik RS br.20/01) obavještavamo Vas: 

- Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dana 22.10.2020.godine, dostavljen je od strane PU Banja Luka izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama protiv Dragane Kljajić i Draška Mikanovića zbog krivičnog djela tjelesna povreda iz člana 131. stav 1. KZRS i krivičnog djela narušavanje nepovredivosti stana iz člana 151. stav 1. KZRS počinjeno na štetu Vladinke Tomičić. Navedeni predmet nalazi se u radu kod postupajućeg tužioca i u fazi je istrage – navodi se u dopisu u dopisu koji potpisuje rukovodilac odnosa sa javnošću Maja Đ. Vidović.


Odgovor Okružnog tužilaštva Banja Luka. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.