BUSOVAČA

Razbojnici iz Sarajeva uhapšeni nakon pljačke pumpe

Uhapšeni su M. O. (20) i K. A. (25) za koje se sumnja da su izvršili više krivičnih djela

Benzinska pumpa u Kaćunima. Agencije

B. C.

10.12.2020


U Busovači su uhapšena dvojica razbojnika iz Sarajeva M. O. (20) i K. A. (25) za koje se sumnja da su pljačkali benzinske pumpe u Srednjobosanskom kantonu.

Policiji u Busovači sinoć u jedan sat prijavljeno je da je  da je aktiviran alarm na benziskoj pumpi u mjestu Kaćuni, saopćeno je iz MUP-a SBK

Na lice mjesta odmah su izašli pripadnici PS Busovača i pripadnici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK, koji su utvrdili da je izvršena teška krađa u navedenom objektu. Tom prilikom je razbijeno staklo na ulaznim vratima, te je izvršena krađa određenih predmeta.  

Brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika pronađeni uhapšena su dvojica pljačkaša iz Sarajeva kod kojih su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa ovom krađom.

- Važno je napomenuti da policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona već duže vrijeme poduzimaju pojačane planske aktivnosti u borbi protiv teških oblika imovinskih delikata. U realizaciju navedenih aktivnosti uključeni su i pripadnici Jedinice za specijalističku podršku i Sektora kriminalističke policije, a koje su u konačnici za rezultat imale upravo pronalazak i lišenje slobode osumnjičenih osoba, koje se dovode u vezu sa više krivičnih djela počinjenih na našem području, navode iz MUP-a SBK. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.